Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Болградська міська рада знову виставила на продаж дім доктора Начева: ціна на цей раз без знижок

01 Березня 2024 10:20
Олександра Сергєєва
Болградська міська рада знову виставила на продаж дім доктора Начева: ціна на цей раз без знижок

Занедбаний особняк, який є пам’яткою архітектури та входить до комунального майна Болградської міської ради, вкотре намагаються віддати під приватизацію. Вартість будинку досить немаленька – майже 3,5 мільйона гривень. Про це “Махала” дізналася з сайту Prozorro.Продаж. 

Мова йде про будівлю ХІХ століття, що знаходиться на вулиці Інзовська, 205, та яка є об’єктом культурної спадщини. В цьому домі колись жив доктор Дмитро Начев, який є Почесним громадянином міста Болград.  

Згодом будівля перетворилася на протитуберкульозний санаторій, а потім на станцію юних натуралістів. Колись цей будинок був окрасою Болграда, але зараз на нього “без сліз не подивишся”. 

Побиті вікна, обшарпані колони, облізла фарба та весь потонув у зарослях, а нещодавно впала одна зі стін – саме в такому стані його виставлено на продаж. Це вже третя спроба міської ради позбутися будівлі, яка давно потребує реставрації. 

Перший раз лот було виставлено на продаж за таку саму ціну, і бажаючих не знайшлося. Після чого будівлю було повторно виставлено, вже за пів ціни – 1 768 401.00 грн, однак бажаючих все одно не знайшлося.  Цього разу, витримавши достатньо часу, щоб лот виставлявся як вперше, вартість повернулась до відмітки “фулпрайс”. 

За ці кошти майбутньому покупцеві дістануться:

  • три нежитлові будівлі, площею 405,1 кв. м., 80,0 кв. м та 57,4 кв. м;
  • вбиральня;
  • сарай;
  • навіс;
  • погріб;
  • дворові споруди.

Аукціон, у разі, якщо знайдуться бажаючі, пройде 26 березня 2024 року. 

Поділитись
Зараз читають