Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Болградська лікарня визначилася з підрядником, який зробить ремонт у двох відділеннях за понад 9 млн грн

08 Серпня 2024 09:54
Наталя Іванова
Болградська лікарня визначилася з підрядником, який зробить ремонт у двох відділеннях за понад 9 млн грн

У Болградській лікарні завершили аукціон з пошуку підрядника на виконання капітального ремонту приміщень неврологічного відділення та частини приміщень консультативно-діагностичного поліклінічного відділення, які знаходяться на першому поверсі одного з корпусів лікарні. Про це повідомляє видання «Махала» з посиланням на генерального директора КНП «Болградська ЦРБ» Віктора Дішлі та сайту Prozorro.

«Віднині ремонти в лікарні будуть такі: робимо ґрунтовно, а не просто побілити, пофарбувати. Там, крім ремонтних робіт,  буде замінена система опалення, облаштовані нові системи вентиляції та  кондиціювання. Буде оновлений весь перший поверх, який стане сучасним та зручним для пацієнтів та медперсоналу», – розповів Віктор Дішлі.

Він додав, що ремонт цього відділення думали робити ще торік, коли разом з власником лікарні, Болградською міською радою, аналізували стан відділень та приміщень. Тут стан найгірший. Після того, як задовольнили медиків лікарні необхідним обладнанням, дійшла черга й до ремонту.  

За інформацією з Prozorro на капітальний ремонт готові були витратити 9 580 272, 00 грн. Причому, фінансування розподілено порівну між власним бюджетом лікарні та місцевим бюджетом Болградської громади в межах програми Болградської міської ради «Здоров’я».

Аукціон з пошуку підрядника був оголошений ще 11 червня, але договір з підрядником підписали лише 5 серпня.

Аукціон відбувся не без складнощів. В ньому брали участь два учасники – ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ  “БЕССАРАБІЯСТРОЙ” та ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “КОМФОРТ СРК”. Перше запропонувало меншу ціна й мало б стати переможцем, але його тендерну пропозицію було відхилено через невідповідність документації вимогам тендеру. Підприємство подало скаргу до Антимонопольного комітету України.

Комісія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель своєю постановою зобов’язала комунальне некомерційне підприємство “Болградська центральна районна лікарня” скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції товариства з обмеженою відповідальністю “БЕССАРАБІЯСТРОЙ”, що й було зроблено.

Повторно тендерну пропозицію  ТОВ “БЕССАРАБІЯСТРОЙ”в лікарні розглянули 27 липня 2024 року. І знову його тендерна документація не відповідала всім вимогам, на відзнаку від конкурента. Тому було прийнято протокольне рішення про визнання переможцем  ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “КОМФОРТ СРК”, який має виконати роботи за 9 534 189,68 грн з ПДВ до кінця 2024 року.

Згідно з данними YouControl, ТОВ “КОМФОРТ СРК” зареєстроване в 2016 році в м.Одеса. Його головний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Підприємство має двох засновників, один з яких зареєстрований в селі Виноградівка Арцизької громади, йому належить 60% статутного капіталу.

З початку року підприємство вже мало підряди на великі суми – в Одеському морському торговельному порту (понад 6 млн грн) та з виконання капітального ремонту школи-ліцею в м.Одеса (понад 11 млн грн).

Поділитись
Зараз читають