Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Болградська лікарня отримала сучасне обладнання, якого раніше ніколи не мала

15 Червня 2023 12:03
Тетяна Терзі
Болградська лікарня отримала сучасне обладнання, якого раніше ніколи не мала

Поліклінічне відділення Болградської районної лікарні, яке очолює Тетяна Йордек, отримало нове медичне обладнання і вже починає використовувати його в роботі.

«Чого тільки вартий лор-комбайн з відеокамерою для роботи лікаря. Це автоматизована установка, що поєднує в собі функціональність та технологічність, дозволяє проводити необхідну діагностику патологій горла, носа, а також захворювань середнього та зовнішнього вуха за допомогою ендоскопічного огляду. Такого сучасного обладнання у Болградській ЦРЛ ніколи не було», – повідомив «Махалі» генеральний директор лікарні Віктор Дішлі.

Лор-комбайн вже використовує в роботі отоларинголог Григорій Колєв.

Багато сучасного обладнання надходить до кабінету офтальмолога. З ним працюють досвідчений лікар Світлана Докова та молодий доктор-офтальмолог Вікторія Матвєєнцова, яка нещодавно розпочала роботу. Вона переїхала до Болграду з Миколаєва.

Світлана Докова за роботою.

  У полікліниці працює лікар функціональної діагностики Надія Завірюха. Діагностиці в лікарні приділяють велику увагу та планують розвивати цей напрямок, щоб пацієнти отримували всі медичні послуги на місці.

Надежда Завірюха

«Нещодавно у лікарні з’явився апарат для проведення нейроміографії – інструментальний спосіб діагностики, спрямований на оцінку стану м’язів та роботи периферичної нервової системи людини. Раніше, щоб зробити нейроміографію, хворому доводилося їхати до Одеси. А зараз їхати нікуди не треба, а можна пройти діагностіку у нас», – розповів Віктор Дішлі.

Нагадаємо, на одній із останніх сесій Болградської міської ради з місцевого бюджету виділили кошти на ремонт приміщення лікарні, де планують встановити комп’ютерний томограф. Говорити конкретно про його появу у лікарні ще зарано. Але вже сьогодні під нього готують місце. Його наявність у лікарні дозволить отримати такий важливий пакет надання медичних послуг, як лікування інсультів та інфарктів.

Поділитись
Зараз читають