Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Болградська лікарня отримала дороговартісне обладнання від благодійників для заготівлі та зберігання крові

18 Квітня 2024 10:00
Тетяна Терзі
Болградська лікарня отримала дороговартісне обладнання від благодійників для заготівлі та зберігання крові

Болградська центральна районна лікарня отримала обладнання для облаштування Банку крові від благодійної організації – Міжнародний медичний корпус (International Medical Corps). Про це виданню “Махала” повідомив генеральний директор КНП “Болградська ЦРБ” Віктор Дішлі.

Лікарня отримала 11 піддонів з двома морозильними камерами на 400 літрів плазми кожна, холодильник для R-маси на 270 літрів, центрифуга з функцією охолодження та підігріву, розморожувач для плазми, центрифуга лабораторна для пробірок, спеціальний охолоджувальний стіл, мікроскоп, автомобільний холодильник, гемокони, запаювальник для пакетів, два електрокрісла для донора тощо. 

Однією з умов входження України до Євросоюзу була реорганізація служби крові. В Одесі є центр переливання крові, який  визначає 6-7 лікарень, де буде відбуватися заготівля крові. Сьогодні багато лікарень відмовляються від заготівлі крові, бо це вимагає певних умов. Насамперед, лікарня має створити у себе Банк крові, тобто передбачити всі умови для її зберігання. Для цього необхідні дороговартісні спеціалізовані холодильники. Ще рік тому ми вели перемовини з благодійною організацією щодо надання нашій лікарні  такого обладнання. І ми його отримали. Більш того, нам надали обладнання не лише для Банку крові, а й для заготівлі донорської крові. На даний момент підібране приміщення, плануємо ремонт та встановлення обладнання з можливістю повного циклу заготівлі та зберігання крові. До кінця травня плануємо закінчити всі роботи”, – розповів Віктор Дішлі.

Зазначимо, гуманітарна організація Міжнародний медичний корпус з 2022 року тісно співпрацює з Болградською ЦРЛ. За останні два роки організація передала лікарні медичні меблі, медпрепарати, титанові металеві конструкції для травматологічних операцій та інше обладнання на суму понад 26 мільйонів гривень.

Фото редакції та Болградської РВА

Поділитись
Зараз читають