Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Більше року вважався зниклим безвісти: в Успенівській громаді вшанували пам’ять загиблого воїна

14 Травня 2024 11:05
Алла Корінь
Більше року вважався зниклим безвісти: в Успенівській громаді вшанували пам’ять загиблого воїна

У селі Крива Балка Успенівської громади урочисто відкрили меморіальну дошку в пам’ять про мешканця села, воїна ЗСУ Василя Брязу, який загинув 5 березня 2022 року в Маріуполі, відбиваючи першу потужну хвилю російського військового вторгнення в Україну. Про це повідомляє “Махала” з посиланням на заклад освіти.

Розвіднику-далекомірнику гаубічного самохідного дивізіону солдату Василю Брязу було 19 років. Він з багатодітної сім’ї, в якій виховувалося п’ятеро дітей. Після закінчення школи навчався у Старокозацькому професійному аграрному ліцеї. За призовом пішов на строкову службу, а згодом уклав контракт з Національною гвардією. Служив у Маріуполі.

На початку повномасштабного вторгнення, у березні 2022-го, рідні втратили зв’язок з Василем. Він вважався зниклим безвісти, і тільки у травні 2023-го, більше ніж через рік, повернувся додому, у рідну землю.

Указом президента України від 17 квітня 2022 року солдат Національної гвардії Брязу Василь Васильович нагороджений орденом “За мужність” 3 ступеня посмертно.

Меморіальну дошку встановили на стіні Кривобалківського ЗЗСО, де вчився Василь.

На урочистій церемонії були присутні брат, сестри, рідні, друзі загиблого воїна, педагоги та учні, посадові особи громади. Право відкрити пам’ятну дошку було надано брату та сестрі Василя.  Пам’ять Василя та всіх воїнів, полеглих у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, вшанували хвилиною мовчання.

Поділитись
Зараз читають