Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Більша частина села Виноградівка Болградської громади досі залишається без газопостачання: що відомо про термін завершення ремонтних робіт

26 Серпня 2024 16:30
Тетяна Терзі
Більша частина села Виноградівка Болградської громади досі залишається без газопостачання: що відомо про термін завершення ремонтних робіт

Станом на 26 серпня переважна більшість домів  в селі Виноградівка Болградської громади залишається без газопостачання, починаючи з середи, 21 серпня. Про це інтернет-виданню «Махала» повідомили місцеві мешканці.

Представники Болградського газового господарства обходять домівки та підключають їх до газопостачання. Але роботи просуваються дуже повільно. Мешканці Виноградівки занепокоєні, що такими темпами без природного газу будуть ще кілька тижнів. В селі зростає соціальна напруга. Щоб прояснити ситуацію,  видання «Махала» звернулося до начальника Болградського газового господарства Сергія Покотило.

«20 серпня ми надіслали листи з повідомленням до Болградської райдержадміністрації та Болградської громади з проханням проінформувати людей про відключення села Виноградівка від газопостачання. У тому числі повідомляли, що з 22 серпня розпочнемо повторне підключення газу. Відключення села від газопостачання – це була не ініціатива Болградського газового господарства, а Миколаївського ЛВУМГ, яке робило ремонтні роботи на магістральному газопроводі. Наші спеціалісти працювали четвер, п’ятницю та в суботу. Підключили лише 240 домів. Я не можу сказати конкретно, як довго це триватиме, бо є багато нюансів. Є люди, які не проживають у будинках, є люди, які не пускають до будинків. А щоб зробити пуск газу на один квартал, ми маємо зайти в усі дома. Графіку з підключення як такого немає, бо щодня вносяться корективи. Можу тільки сказати, що ми докладаємо всіх зусиль, щоб швидше завершити. Нам на допомогу їдуть спеціалісти з Одеси. Відсьогодні вони приступають до роботи. Окрім відновлення газопостачання, є ще й планові роботи – ми повинні перевірити справність газового обладнання, чи немає порушень. Щодня ми надаємо інформацію з графіком в старостат, який розміщує його в своїй групі», – повідомив Сергій Покотило.

Але в групі села Виноградівка в «Фейсбук» графіка ми не знайшли. Лише в групі в телеграм знайшли аркуш, на якому був написаний від руки план на 26 серпня. Але він легко загубився в стрічці серед обурювань людей. Бо в цей день в селі, як і в багатьох населених пунктах України після чергового обстрілу Росії, вимкнули ще й електропостачання.

Інтернет-видання «Махала» звернулося до Болградської райдержадміністрації. Ми розмовляли з першим заступником голови Болградської РВА Валерієм Єребаканом. Але інформації, яка б прояснила ситуацію, поки не отримали.

Тим часом мешканці в соціальних мережах обурюються через невизнаність термінів завершення робіт та відсутність графіка підключень.

Нагадаємо, 23 серпня інтернет-видання «Махала» відправило запит на інформацію до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з проханням роз’яснити ситуацію.  

Поділитись
Зараз читають