Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Білгород-Дністровський порт знову виставили на продаж: це буде вже восьма спроба

29 Лютого 2024 10:33
Наталя Іванова
Білгород-Дністровський порт знову виставили на продаж: це буде вже восьма спроба

Фонд державного майна України в Одеській області після піврічної перерви знову виставив на аукціон Білгород-Дністровський морський торговельний порт. Про це “Махала” дізналася з сайту державних закупівель.

Аукціон буде проходити за трираундовою англійською схемою: учасники торгів будуть поступово підвищувати ставки, аж поки не визначиться переможець. Стартова ціна лоту цього разу складає 183 946 892,78 грн. 

До складу порту входять декілька об’єктів:

  • морський торгівельний порт (місто Білгород-Дністровський);
  • портопункт Бугаз (смт Затока);
  • база відпочинку “Прибой” (смт Затока).

Також у вартість входять 9 суден, 4 тепловози, 18 портальних кранів та 47 транспортних засобів. 

Зазначимо, серед попередніх восьми аукціонів відбувся лише третій, однак переможець не сплатив за лот, і торги було анульовано. Наступні, як і попередні спроби, були невдалими – бажаючих стати власником порту не знайшлося, не зважаючи на те, що вартість падала аж до 92 мільйонів, а сам аукціон проходив за голландською схемою, тобто ставка не підвищувалась, а зменшувалась.

Цікаво, чи вдасться продати порт на цей раз. “Махала” слідкуватиме за розвитком подій. Пропозиції прийматимуться до 20 березня 2024 року, а сам аукціон відбудеться наступного дня – 21 березня.

Нагадаємо, нещодавно “Махала” розповідала, чому ФДМУ не може продати порт так само швидко, як був проданий Усть-Дунайськ. 

Фото Фонду держмайна

Поділитись
Зараз читають