Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

“Бессарабський борщ”: благодійний ярмарок у Тарутинській громаді пройшов у новому форматі

30 Вересня 2024 10:05
Олександра Сергєєва
“Бессарабський борщ”: благодійний ярмарок у Тарутинській громаді пройшов у новому форматі

У суботу, 28 вересня, громада провела благодійний захід на якому не тільки вдалося зібрати кошти на підтримку ЗСУ, а й підкреслити багатонаціональність та різноманітність бессарабського краю. Про це повідомили у Відділі культури та туризму Тарутинської селищної ради.

Усі знають, що візитівкою кулінарної України є борщ, однак на території Бессарабії проживають ще й молдовани, болгари та гагаузи, тож гостей ярмарку частували головними стравами кожного з народів – борщем з пампушками, болгарською чорбою з мілиною, молдавською замою з плациндами та гагаузьким кузу-бурджу з гьозлємє.

Однак не тільки їжею єдині, тож після смачного обіду на гостей ярмарку чекав святковий концерт, який прикрасили артисти художньої самодіяльності закладів культури Тарутинської громади, а саме; Степан Куруч, Ганна Харітоненко, Калінкова Олеся і Стоянова Лариса, Марія Узун та Куруч Інна, Алена Кащий, Валентин Новосельчан, Ксенія Беріл, Ельвіра Йоргачьова, Лазаренко Поліна, танцювальні колективи «Талісман», «Надія», «Възраждане», «Азалія», «Натхнення», «Непоседи» та вокальні колективи «Златогласці», «Роден край», «Веснянка», «Георгіна», “Струмочок “, «Крапельки», “Гюльмянка”, гурт «Порічка», колективи Вільненського та Виноградівського будинків культури та солісти Діана Пасічник і Людмила Іванова.

Окрім того на ярмарку були представлені вироби прикладного та декоративно-ужиткового мистецтва місцевих майстрів. Загалом під час заходу вдалося зібрати  29 000 гривень, які будуть передані на допомогу ЗСУ. 

Поділитись
Зараз читають