З середини літа в Бессарабії розпочинається активний сезон збору фруктів та овочів. Природа, випалена сильною спекою, знову починає набувати насичених та яскравих кольорів. Одна з традиційних робіт, яка починається наприкінці літа, — виготовлення паприки, яка є візитівкою нашого краю.
Сьогодні журналіст інтернет-видання “Махала” знову завітав до подвір’я господині з села Криничне Парасковії Трандафілової. Цього разу вона поділилася з нами своїм рецептом приготування бессарабської паприки.
“Для виготовлення бессарабської паприки використовується спеціальний сорт перцю під назвою “Козій ріг”. В кінці літа його збирають. Спочатку нарізані скибочки перцю на декілька днів залишають на сонці, а потім висушують до кінця в спеціальному приміщенні. Під час перетирання можна ще додати трохи гіркого перцю для пікантності”, – розповіла господиня.
Готову спецію можна використовувати майже для будь-якої страви. Вона підходить як для м’ясних страв, таких як каварма, так і для супів, додаючи їм неповторний смак і аромат. Детальніше дізнатись про процес виготовлення паприки ви можете, переглянувши наш відеосюжет.
Нагадаємо, раніше Парасковія Трандафілова поділилася з Махалою секретами виготовлення ароматної мірудії.
Також читайте: Відомий український шеф-кухар розповів про своє знайомство з бессарабською спецією мірудією