Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Багаторічний судовий процес завершено: спортивний стадіон повернувся у власність Арцизької міської ради

22 Травня 2024 16:00
Анатолій Стоянов
Багаторічний судовий процес завершено: спортивний стадіон повернувся у власність Арцизької міської ради

20 травня 2024 року завершився судовий процес, який тривав три роки, щодо повернення спортивного стадіону заводу ЗБВ у власність міста. Тепер з бюджету громади зможуть виділяти кошти на його реконструкцію та розвиток. Про це повідомив міський голова Сергій Парпуланський. 

Понад сім років стадіон знаходився без фактичного власника, через що його не могли ані ремонтувати, ані належним чином доглядати за ним. 

“З 2017 року стадіон знаходився у підвішеному стані спочатку через непрофесійні, до кінця не доведені дії минулої влади, які призвели тільки до погіршення ситуації та затягування часу. Увесь цей час стадіон був, так би мовити, «і не вашим, і не нашим», а міська рада не мала права виділяти кошти на його утримання”, – пояснив ситуацію міський голова. 

Проте стадіон усі ці роки залишався центром для проведення великих змагань. Аби не довести його до стану непридатності, бо стадіон потребував фінансування на підтримку його у належному стані, у 2021 році юристи міської ради розпочали судовий процес, аби повернути стадіон на баланс держави. 

Три роки тривала судова “війна” і ось вчора, 21 травня, міський голова отримав рішення суду про остаточну передачу стадіону у комунальну власність.

“Тепер, коли стадіон офіційно належить міській раді, можна починати планувати реконструкцію та оновлення інфраструктури, можна виділяти кошти на його розвиток, що відкриє нові можливості для жителів та спортсменів”, – написав Сергій Парпуланський.

Поділитись
Зараз читають