Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Арцизька лікарня стане енергонезалежною: на будівлі встановлюють сонячну електростанцію

16 Вересня 2024 15:00
Ганна Ковальова
Арцизька лікарня стане енергонезалежною: на будівлі встановлюють сонячну електростанцію

Днями на даху медичного закладу розпочалися роботи зі встановлення сонячної електростанції (СЕС), яка забезпечить безперебійне електроживлення критично важливого об’єкту. Про це повідомив міський голова Сергій Парпуланський. 

Як зазначив міський голова, встановлення станції допоможе скоротити витрати на енергоресурси з місцевого бюджету, суттєво зменшить енергоспоживання лікарні та знизить її залежність від централізованих джерел електропостачання. 

“Це не лише підвищить енергоефективність закладу, але й забезпечить стабільну роботу навіть у разі можливих перебоїв з електрикою”, – зазначив він.

Лікарня отримала станцію у подарунок від проєкту “Програма ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України”, що співфінансується Європейським Союзом.

Нагадаємо, минулого року в місті Арциз вже встановили сонячні панелі в публічних місцях, які громада отримала в якості допомоги від німецького благодійного фонду “Ermstal hilft”. Панелі підʼєднані до системи вуличного освітлення міста.

Зазначимо, в Ізмаїлі також планують побудувати сонячну електростанцію для забезпечення безперебійної роботи водного господарства.

Поділитись
Зараз читають