Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Арцизька лікарня отримала кондиціонери від благодійників

06 Березня 2024 14:00
Олександра Сергєєва
Арцизька лікарня отримала кондиціонери від благодійників

До Арцизької центральної опорної лікарні від благодійного фонду «ІВІК» надійшло 8 кондиціонерів, які буде розподілено між відділеннями медичного закладу. Про це повідомила пресслужба Арцизької міської ради. 

Як зазначив генеральний директор КНП “Арцизька центральна опорна лікарня” Зіновій Челак, кондиціонери “Mitsubishi Heavy Industries Air Conditioning” будуть встановлені в операційних хірургічного, травматологічного та акушерського відділень лікарні.

До речі, на українському ринку найдешевший кондиціонер цього виробника коштує 33 тисячі гривень.

Слід зазначити, що проблема кондиціонерів наразі є дуже актуальною у медичних закладах Одещини. Проте, Національна служба здоров’я України моніторить наявність вентиляційних систем (кондиціонерів) у закладах охорони здоров’я країни, а з 1 червня поточного року ця вимога буде обов’язковою умовою для подовження фінансування цих медичних закладів у рамках програми медичних гарантій.

Активну роботу щодо облаштування лікарні вентиляційними системами наразі проводить Тарутинська лікарня. Директорка медзакладу пообіцяла, що до літа кондиціонери будуть встановлені. 

Болградська лікарня також не залишилася осторонь і працює над закупівлею 32 кондиціонерів, які буде встановлено у палатах.

А ось Ренійська лікарня “пасе задніх”, адже в бюджеті медзакладу немає коштів на придбання кондиціонерів. Про варіанти розв’язання цієї та інших проблем, з якими наразі бореться лікарня, розповів “Махалі” директор медзакладу Олег Бурля

Поділитись
Зараз читають