Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

АРЦИЗЬКА ГРОМАДА ЗАВЕРШУЄ ПРОЦЕС ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ І ПРОВУЛКІВ: ГОСПОДАРІВ ПРОСЯТЬ ЗНЯТИ ТАБЛИЧКИ ЗІ СТАРИМИ НАЗВАМИ

21 Жовтня 2022 10:04
Тетяна Терзі
АРЦИЗЬКА ГРОМАДА ЗАВЕРШУЄ ПРОЦЕС ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ І ПРОВУЛКІВ: ГОСПОДАРІВ ПРОСЯТЬ ЗНЯТИ ТАБЛИЧКИ ЗІ СТАРИМИ НАЗВАМИ

Керівництво Арцизської громади звернулося до мешканців м.Арциз і сіл, які входять до Арцизської громади, з проханням  зняти таблички зі старими назвами вулиць, провулків з приватних будівль.

Це робиться відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Як повідомляє прес-служба громади і досі на деяких домах такі таблички залишаються.

Далі приводиться перелік вулиць, провулків, які були перейменовані.

 Наприклад, в Арцизі це: вул. Гагаріна, вул. Горького, вул. Карла Маркса, вул. Рози Люксембург, вул. Суворова, вул. Чкалова, вул. Піонерська, вул. Пушкіна, вул. Мічуріна, вул. 28 Червня, вул. Жовтнева, вул. Матросова, вул. Інтернаціональна, пров. Тупіковий, вул. Дзержинського, вул. Кірова, вул. Ворошилова, вул. Комсомольська, вул. Леніна, вул. Чапаєва, вул. Котовського, вул. Радянської армії, вул. Щорса, вул. Орджонікідзе, вул. 40 років жовтня, вул. Калініна, вул. Колгоспна, пров. Радянський.

Аналогічно і в інших населених пунктах.

Нагадаємо, Арцизька громада одною з перших розпочала процес перейменування і фактично завершила цей процес.

Так, ще в червні  виконкомом Арцизької ради було прийнято рішення про винесення питання перейменування вулиць і демонтажу пам’ятників на обговорення громадськості. А вже в серпні на сесії міської ради одноголосно було прийнято рішення про перейменування.

Нагадаємо, Болградська міська рада в жовтні тільки прийняла порядок перейменування вулиць, тому в районному центрі  і досі зберігаються старі назви.

 Тетяна Терзі

Поділитись
Зараз читають