Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Арцизька громада взяла участь у конкурсі “Громада на всі 100”: мешканців просять проголосувати за проєкт 

14 Жовтня 2024 13:03
Олександра Сергєєва
Арцизька громада взяла участь у конкурсі “Громада на всі 100”: мешканців просять проголосувати за проєкт 

Перемога у конкурсі дасть можливість створити на території Арцизької громади реабілітаційний центр для дітей віком від 0 до 18 років. Про це “Махала” дізналася з сайту конкурсу. 

Серед громад-учасників переможцем стане лише одна. Громада, яка набере найбільшу підтримку від мешканців та голосів від журі, отримає 100 тисяч доларів на втілення соціального проєкту. 

Арцизька громада подалася на конкурс з проєктом “Happy Child”. Його мета – створення реабілітаційного відділення на базі дитячого відділення КНП «Арцизька центральна опорна лікарня» для відновлення психофізичних навичок дітей Арцизької, Теплицької, Павлівської, Тарутинської та Бородинської територіальних громад.

В рамках реалізації проєкту планується придбати реабілітаційне обладнання, а саме: сходи для реабілітації, бруси, тренажери для ніг та рук, роботизований терапевтичний пристрій для фізіотерапії верхніх і нижніх кінцівок, бігову доріжку з грудними ременями та кріпленнями, робота для тренування ходи, тренажер для рук і пальців, пристрої для колінного суглоба, пристрій для підйому людини,  вертикалізатор для дітей з ДЦП, степпер для медичної реабілітації та реабілітаційний велотренажер. 

Наразі на території громади реабілітації потребують 917 дітей. Створення реабілітаційного центру допоможе їм відновити психофізичні навички.

Віддати свій голос за проєкт можна за посиланням.

Довідково про конкурс:

«Громада на всі 100» – це конкурс для територіальних громад з кількістю населення до 100 тисяч, які шукають нові можливості для втілення своїх ідей, а також готові ділитись власним досвідом. Цей конкурс реалізується за підтримки Програми USAID DOBRE у партнерстві зі Старлайт Медіа та Українським кризовим медіа-центром.

За результатами голосування журі й мешканців 40 громад отримають можливість ще попрацювати, показати свій проєкт, свою ідею, громаду, спроможність реалізувати проєкт більш яскраво. Приз отримає лише один переможець. 

Однак проєкти громад, що потраплять у ТОП-40, отримають “рекламу”, адже про кожну з них буде знято ролик, який покажуть у новинах. Тож їх може помітити донор чи благодійник, який захоче вкласти власні гроші у розвиток проєкту. 

Голосування

Одна людина може проголосувати за пʼять проєктів, але не може голосувати кілька разів за один і той самий проєкт.

Поділитись
Зараз читають