Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Арцизька громада придбала для воїнів-земляків системи Starlink та автомобіль

02 Листопада 2023 14:00
Олександра Сергєєва
Арцизька громада придбала для воїнів-земляків системи Starlink та автомобіль

Вчора, 1 листопада, відбулася урочиста передача допомоги для військовослужбовців на передову. Про це повідомив голова міської ради Сергій Парпуланський.

Зібрати таку велику суму вдалося завдяки проєкту “Разом до Перемоги”, започаткованому Арцизькою міською радою на початку серпня.

Спочатку ідея акції була в тому, щоб замінити традиційні гуляння з приводу місцевих свят на благодійні ярмарки. Першими «по-новому» святкували Главані – замість концерту на честь Дня села провели ярмарок та благодійні спортивні змагання. Після них естафету підхопив Арциз, у якому провели низку шкільних ярмарок та благодійних заходів.

Через тиждень після початку акції до збору почали долучатися місцеві підприємства. Першим до благодійного заходу приєднався місцевий хлібзавод, а після місцеві магазини та кафе почали масово долучатися та збирати кошти для українських захисників. 

Так, за місяць, спільними зусиллями, вдалося зібрати 908 317 грн. Невелику частину цих коштів витратили на допомогу військовослужбовцям 42-ї окремої механізованої бригади. Для захисників придбали термобілизну та шкарпетки, адже наближається зима і бути у теплі є першочерговим для воїнів.

Однак більша частина коштів була відкладена на глобальну ціль. Увесь наступний місяць у громаді продовжували проводити ярмарки, а підприємства направляли частину від прибутку. Так, спільними зусиллями, набралась необхідна сума, на яку придбали два термінали Starlink та атомобіль.

Крім цього, воїнам передали гуманітарну допомогу, а саме: продукти харчування та засоби гігієни.

«Хай буде нашим хлопцям в допомогу. Дякуємо вам за захист! Продовжуємо працювати на перемогу!», – зазначив Сергій Парпуланський.

Поділитись
Зараз читають