Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

АРЦИЗЬКА ГРОМАДА ПЕРЕДАЛА ЗСУ ПОЗАШЛЯХОВИК

28 Грудня 2022 11:15
Ганна Ковальова
АРЦИЗЬКА ГРОМАДА ПЕРЕДАЛА ЗСУ ПОЗАШЛЯХОВИК

В Арцизькій громаді підійшов до логічного завершення благодійний збір навколо якого об’єдналися всі мешканці громади, аби купити автомобіль для ЗСУ. І ось за менше ніж 4 місяці спільними зусиллями арцизяни зібрали гроші на позашляховик, купили його та вже передали військовим.

Нагадаємо, наприкінці літа у всіх населених пунктах громади пройшла благодійна акція “Авто від громади для ЗСУ”. Тоді за один день мешканцям Арцизу вдалося зібрати 65 тисяч гривень. Але, оскільки зібраної суми не вистачало на придбання авто, кошти передали Раді підприємців і акція продовжилася.

Протягом вересня-жовтня освітянський фронт активно збирав кошти, влаштовуючи ярмарки, акції та різні заходи. В них брали участь як шкільні заклади освіти, так і дитячі садочки. Вдалося зібрати ще 79 651 грн.

Але й цієї суми було недостатньо, адже громада запланувала купили автомобіль MITSUBISHI L200, який коштує приблизно 12-13 тисяч доларів. 

І ось таким чином нещодавно вся необхідна сума була зібрана. Небайдужі арцизяни підібрали автомобіль в Болгарії та пригнали його в Україну, де й відбулося вручення документів та ключів військовим з Арцизького району, які на передовій боронять країну від ворога.

Нагадаємо, декілька днів тому робітники Саф’янівської центральної районної лікарні зібрали кошти на позашляховик, який відправиться на фронт до земляків, які несуть службу у лавах ЗСУ. Ще раніше автомобіль для військових передала Тарутинська громада.

Ганна Ковальова,
фото Сергія Парпуланського

Поділитись
Зараз читають