Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Антирекорд в Одеській області: в громаді Ізмаїльського району 16 шкіл зачинено на карантин

08 Лютого 2024 14:23
Наталя Іванова
Антирекорд в Одеській області: в громаді Ізмаїльського району 16 шкіл зачинено на карантин

В Одеській області фіксується сезонний ріст захворюваності на грип та ГРВІ, через що навчальні заклади почали масово закриватися на карантин. Найбільша кількість закритих шкіл зафіксована у Саф’янівській громаді. Про це повідомив Директор Департаменту освіти і науки Одеської області Олександр Лончак.

Зазначається, що, не дивлячись на стрімкий ріст захворюваності, епідпоріг не перевищений, тому поки не має потреби переводити усі заклади Одещини на дистанційне навчання.

Коли навчальний заклад потрібно відправляти на карантин?

Умовою запровадження карантинних обмежень у навчальному закладі та його переходу на дистанційне навчання є той випадок, коли хворіє 20% школи.

Якщо в одному класі 20% відсотків дітей захворіли, діти саме цього класу ізолюються на певний період, щоб не розповсюджувати вірус.

Статистика по області:

З початку поточного тижня карантинні обмеження запровадили у 58 навчальних закладах в 27 громадах області. Найбільше шкіл зачинено у  Саф’янівській громаді Ізмаїльського району – 16 закладів, найменше в Роздільнянському районі (по одній школі у двох громадах).

Що може стати причиною запровадження карантину по всій області?

Як зазначив Олександр Лончак, якщо рівень захворюваності серед школярів стрімко зростатиме, Департамент освіти і науки буде вимушений рекомендувати закладам освіти перейти на дистанційний режим роботи.

Поділитись
Зараз читають