Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Антидронова рушниця, на яку збирали волонтери Болградщини, вже у морпіхів

26 Березня 2023 09:00
Ганна Ковальова
Антидронова рушниця, на яку збирали волонтери Болградщини, вже у морпіхів

Протягом декількох місяців мешканці, волонтери, підприємці, організації та заклади Болградського району збирали кошти на придбання антидронової рушниці для бійців 88 батальйону морської піхоти, які захищають незалежність держави на фронті. І ось сьогодні цей прилад вже у військових і зовсім скоро відправиться на передову. Про це повідомили в Болградській районній військовій адміністрації.

Днями апарат комплексного придушення каналів управління БПЛА KVS ANTIDRON -G6+ був придбаний за 558 тис грн, а вже вчора начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура спільно з директором БФ “Ліга добрих справ” Олексієм Строгановим передали його морпіхам.

Нагадаємо, збір на антидронову рушницю волонтери відкрили на початку лютого. Загальними зусиллями за півтора місяці було зібрано 250 тис. грн. Другу частину коштів надали благодійні організації.

Антидронові рушниці потрібні не менше, ніж сучасні зразки вогнепальної зброї та артилерії, тому що ворог активно використовує дрони та квадрокоптери. Це озброєння може завадити ворогу виявляти наші передові позиції, вести ближню розвідку та коригувати вогонь артилерії”, – зазначили в РВА.

Наразі БФ “Ліга добрих справ” проводить закупівлю ще одного дрона для наших захисників. Днями фонд передав дрон для воїнів ТРО м. Болград, які знаходяться на передовій.

“Болградська районна військова адміністрація висловлює подяку всім, хто донатив, хто приймав участь у ярмарках, робив вироби своїми руками, хто співав і малював, хто робив перепости, і просто допомагав збирати кошти. Особлива подяка волонтерці Оксані Кілафли та директору БФ “Ліга добрих справ” Олексію Строганову. Ця рушниця збереже життя багатьох наших воїнів”, – зазначив Геннадій Бамбура.

Ганна Ковальова
Фото | Болградська РВА

Читайте також:

▪️ Болградський батальйон морської піхоти отримав антидронову рушницю від волонтерів: зброя вже показала гарний результат


▪️ Благодійний концерт в Ізмаїлі: волонтери, артисти та пес Патрон об’єдналися задля допомоги військовим (ФОТО)

▪️ «Ми не маємо допустити, аби перевага була за російською армією»- волонтерка з Каракурту Любов Няглова

Поділитись
Зараз читають