Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Амбулаторія в Нових Троянах набагато ближче до запуску, ніж рік тому

23 Червня 2023 16:38
Тетяна Терзі
Амбулаторія в Нових Троянах набагато ближче до запуску, ніж рік тому

Головний лікар КПН «Болградський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ігор Веліксар сподівається, що своєрідним подарунком до 10-річчя утворення центру стане відкриття нової амбулаторії в селі Нові Трояни Городненської громади. І це станеться в цьому році.

«Є позитивні зрушення. Ми отримали документи з Городненської сільської ради, що вони готові  передати нам амбулаторію, тепер ми можемо вносити зміни до своїх документів та легалізувати амбулаторію як місце надання медичних послуг населенню. У нас договір із Національною службою здоров’я. Вони повинні бачити всі наші локації та те, що вони відповідають вимогам, починаючи від пожежної безпеки та закінчуючи матеріальною забезпеченістю. Тому сьогодні ми набагато ближчі до запуску амбулаторії, ніж це було рік тому», – повідомив «Махалі» Ігор Веліксар.

Про наміри передати амбулаторію Центру розповів нашому виданню й Городненській сільський голова Микола Богоєв. Але є ще невирішені проблеми, про які голова громади говорив неодноразово.

«Згідно з державною програмою підтримки сільської медицини мали не тільки побудувати амбулаторію, але й забезпечити її меблями, медичним обладнанням і транспортом. Цього немає. Замовником робіт виступало обласне управління капітального будівництва Одеської ОДА, яке і  здійснювало розрахунок із підрядником за всіма актами виконаних робіт. Я неодноразово звертався до глав ОВА, щоб вирішити цю проблему. Буду звертатися до нового голови ОВА, сподіваюсь він вирішить цю проблему», – наголосив Микола Богоєв.

Нагадаємо, амбулаторію почали будувати ще в 2020 році. Тоді вартість робіт оцінювали в 8 млн грн. 

Поділитись
Зараз читають