Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ТЕБЕ ВДОМА: АРЦИЗЬКА ГРОМАДА ОТРИМАЛА МОБІЛЬНИЙ ЦНАП

07 Лютого 2023 15:00
Ганна Ковальова
АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ТЕБЕ ВДОМА: АРЦИЗЬКА ГРОМАДА ОТРИМАЛА МОБІЛЬНИЙ ЦНАП

Арцизька громада отримала мобільний офіс – портативне робоче місце адміністратора ЦНАП. Це комплект сучасної портативної техніки, який дозволяє у форматі віддаленого робочого місця здійснювати повноцінне надання адміністративних послуг за місцем перебування громадян.

Мобільний офіс виглядає як валіза. Він укомплектований ноутбуком, мобільним телефоном, сканером, принтером, Wi-Fi роутером для доступу до Інтернету, акумулятором, терміналом для здійснення платежів, веб-камерою тощо.

Передбачається, що ця чудо-валізка значно облегшить процес отримання адміністративних послуг, особливо для осіб з інвалідністю, людей похилого віку та громадян, які не мають можливості дістатися до відділу ЦНАПа в місті Арциз.

Спеціалісти Арцизького ЦНАПу вже пройшли детальний інструктаж щодо особливостей роботи на даному сучасному обладнанні.

“Завдяки мобільному ЦНАП мешканці зможуть тепер просто вдома зареєструвати місце проживання, оформити субсидії, пільги, отримати нормативно-грошову оцінку земельної ділянки та інші послуги”, – пояснив Арцизький міський голова Сергій Парпуланський.

Отримання цього обладнання стало можливим завдяки Проєкту «Програма ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України», який співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

В травні минулого року Арцизький ЦНАП в рамках цього проєкту отримав генератор. Ця допомога була надана Арцизу після ракетного обстрілу 8 травня, в результаті якого шість населених пунктів в Болградському районі, в тому числі й Арциз, майже тиждень перебували без електропостачання.

Зазначимо, що Центр надання адміністративних послуг в Арцизі розташований за адресою: вул. Соборна, 46. На сьогодні тут надаються населенню 258 адміністративних послуг. Контактний номер телефону ЦНАПу: +38(04845) 3-11-75.

Ганна Ковальова

Поділитись
Зараз читають