Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

7 днів у вогні: рятувальникам вдалося ліквідувати пожежу біля села Маяки, яка вирувала цілий тиждень 

19 Серпня 2024 17:00
Олександра Сергєєва
7 днів у вогні: рятувальникам вдалося ліквідувати пожежу біля села Маяки, яка вирувала цілий тиждень 

Вдень 18 серпня вогнеборці ліквідували пожежу між селом Яськи та  Нижньодністровським національним природним парком ліквідована, яка виникла ще 12 серпня. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС.

Пожежа розпочалася з загоряння очерету на відкритій території біля озера Тудорове та озера Біле. Вогонь періодично самозатухав біля водних перешкод, однак маленькі вогнища знаходили лазівки та пожежа рухалася далі, охоплюючи все більшу площу. 

Протягом тижня рятувальники проводили розвідку, однак дістатися вогню аби його ліквідувати не мали змоги, тож пожежа не припинялася ні на мить. 

Еколог національного парку “Тузлівські лимани” Іван Русєв розповів на своїй сторінці у Фейсбуці про наслідки, до яких вона привела.

“Вигорілі неймовірно цінні природні ділянки плавнів, чагарникові зарості, заплавний ліс. При таких випадках звісно гине і багато різних видів тварин. Загальна площа згорівших ділянок сягає понад 5000 га з яких значна частина в заповідній зоні Нижньодністровського національного природного парку”, – повідомив еколог.

Вчора, коли вогонь вже опинився в зоні досяжності пожежників, 6 рятувальників за допомогою двох одиниць техніки зупинили вогонь та ліквідували пожежу. 

Загальна площа пожежі наразі невідома. Її буде визначено співробітниками природного парку, після проведення додаткового обстеження (відокремлять площу, яка належить їхній території та місцевій територіальній громаді). 

Поділитись
Зараз читають