Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

22 судові позиви позаду: в Сараті нарешті зареєстрували православну церкву України

15 Червня 2023 11:00
Алла Корінь
22 судові позиви позаду: в Сараті нарешті зареєстрували православну церкву України

Закінчилася чотирирічна “епопея” з реєстрацією Свято-Покровського храму селища Сарата. 13 червня державний реєстратор вніс зміни до Єдиного державного реєстру, які свідчать про те, що в Сараті є тільки одна православна спільнота – це релігійна громада Свято-Покровської парафії смт Сарата Одеської єпархії Української православної церкви (Православної церкви України). Про це інтернет-виданню “Махала” повідомив настоятель храму протоієрей Владислав Шіман.

В минулому залишилися 22(!) судових позови стосовно законності рішення зборів вірян 26 січня 2019 року про перехід до Православної церкви України, а також щодо прав на будівлю храму. 

Ці роки стали часом великих випробувань для настоятеля храму та парафіян, які незламно та непохитно  відстоювали Українську церкву в Сараті. 

Отець Владислав з щирого серця подякував та вклонився кожному за підтримку, а віряни-однодумці привітали настоятеля з перемогою.

Скриншот з сайту You control

Нагадаємо, нещодавно інтернет-видання “Махала” робило велике розгорнуте інтервʼю з настоятелем Свято-Покровського храму. В ньому отець Владислав детальніше розповів про проблеми, з якими він боровся протягом останніх чотирьох років, відмінність ПЦУ та УПЦ та про парафіян. Прочитати інтервʼю можна за посиланням.

Поділитись
Зараз читають