Мамалига – одна з найпопулярніших страв Бессарабії, яка має різні рецепти приготування. Хтось готує її більш рідкою, як каша, а хтось тугою, як тісто. Сьогодні інтернет-видання “Махала” завітало до господині з села Кубей Марини Гайдаржи, яка поділилася рецептом густої мамалиги.
“Я пам’ятаю, як в дитинстві нам батько варив мамалигу. Робив це в спеціальному казанку з товстим дном, щоб вона не пригоріла. Після варіння залишав охолонути, і щоб ми не обпеклися, говорив, що мамалига йде на поле і потрібно почекати. Потім перевертав казанок та нарізав мамалигу на шматочки, як хліб, додавав до неї або бринзу, або кисле молоко. Це була одна з найсмачніших страв дитинства”, – згадує Марина Георгіївна.
Зараз рідко хто готує мамалигу. Для багатьох її смак асоціюється з дитинством, бо сьогодні наша кухня більш різноманітна і багата. Нагадаємо, як приготувати мамалигу.
Для приготування нам потрібно:
Додатково подається:
Як її приготувати та як подати стіл – можна дізнатись, переглянувши відео.