Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Ізмаїлі пройшов концерт, присвячений золотому ювілею хореографічного колективу «Райдуга»

15 Квітня 2024 14:01
Альона Колеснік
В Ізмаїлі пройшов концерт, присвячений золотому ювілею хореографічного колективу «Райдуга»

Днями народний художній колектив хореографічного ансамблю «Райдуга» Палацу дітей та юнацтва імені Алли Іванової відзначив своє 50-річчя. Святкування проходило в актовій залі Ізмаїльського державного гуманітарного університету, де відбувся концерт “Поезія танцю”. На ньому побувала й журналістка інтернет-видання “Махала”.

Концертну програму вели випускниця 1991 року Анжела Діденко, вихованка ансамблю Софія Діденко та завідувачка методичного відділу Галина Ілуца.

Засновницею та беззмінним художнім керівником ансамблю «Райдуга» протягом 50 років була і залишається Ольга Тихонова. У 1973 році з ініціативи Ольги Яківни було відкрито гурток танцю, згодом ця невелика група переросла у великий творчий колектив. Для багатьох випускниць ансамбль став трампліном, з якого почалася кар’єра – дівчата, які закохалися в танець, захотіли пов’язати з ним своє життя.

Як, наприклад, нинішній керівник «Райдуги» Ірина Полякова. До улюбленого колективу вона повернулася вже як хореограф і працює тут уже майже двадцять років.

Або як, наприклад, випускниці Катя Ніколаєва, яка нині працює тренером танцювального фітнесу barre, та Ліза Мітаки – поки що студентка третього курсу Київського університету культури на спеціальності «Балетмейстер сучасної хореографії, артист, викладач». Дівчата приїхали на свято рідного колективу зі своїми авторськими танцювальними композиціями.

Ті випускниці, що не мали змоги побувати на золотому ювілеї «Райдуги», підготували зворушливі відеоролики, в яких ділилися здобутками, дякували своїм натхненникам – керівникам ансамблю Ользі Тихоновій, Ірині Поляковій та акомпаніатору Віктору Стаднику.

Приємним сюрпризом як для Ольги Тихонової, так і для глядачів став виступ перших гуртківців, з якими Ольга Яківна розпочинала свою кар’єру. Жінки виконали під гітару пісню, яку вигадали самі до ювілею колективу.

А ще цього дня було багато офіційних нагород. Грамотами Ізмаїльського міського голови були нагороджені засновник та художній керівник ансамблю, відмінник освіти України Ольга Яківна Тихонова; керівник ансамблю, завідувач відділу творчості Ірина Федорівна Полякова та акомпаніатор ансамблю, відмінник освіти України Віктор Миколайович Стадник. Вручив грамоти заступник міського голови Сергій Лузанов.

«Райдуга» – це про емоції. Ця емоція протягом кількох десятиліть супроводжує різні події у житті нашого міста. Ми росли поруч із «Райдугою», ми дружили з дівчатами з «Райдуги», ми дивилися, як цей колектив стає дедалі цікавішим. Це один із небагатьох колективів, які завжди були актуальними. Протягом десятиліть ми завжди знали, що зараз на сцену вийде колектив, який танцюватиме те, що є актуальним саме зараз, під ту музику, яка звучить зараз. Спочатку вона звучала з телевізорів, потім почала звучати з навушників, зараз вона звучить з колонок. Цей колектив про емоцію, про дівчат і про те, що у нас все справді буде добре», – сказав Сергій Лузанов.

Завідуюча відділу освіти Жанна Волканецька вручила грамоти відділу освіти Ізмаїльської міськради народному художньому хореографічному колективу «Райдуга» та костюмерам різних років: Олександрі Олексіївні Бабаяновій, Наталії Олексіївні Гавлицькій та Наталії Дмитрівні Крюковій.

Танцювальну програму відкрила хореографічна композиція «Весняний букет» у виконанні наймолодших танцівниць та їхніх керівників Ольги Тихонової та Ірини Полякової.

До концертної програми увійшло близько двох десятків танців різних стилів – сучасних, народно-стилізованих, естрадних. Їх виконували як теперішні учасники ансамблю «Райдуга», так і випускники різних років. Яскраві цікаві костюми, граціозність танцівниць, їх гнучкість та чудова розтяжка – все це приковувало та утримувало погляди глядачів. На сцені були виконані танцювальні композиції: «Веселий атракціон», вальс «Дунайські хвилі», «Дівоче паті», «Янголи», «Піаноманія», «Мерехтіння зірочок», «Пліч-о-пліч», «Політ мрії», «Соколята» , «Чарівна скрипка», «Танго мрій», «Міккі мауси», «Сповідь», «Путівна зірка», «Дитячими долонями».

Хореографічні композиції розбавлялися пісенними. Гості свята – солісти зразкового вокального ансамблю «Соловійко» (керівник Людмила Іванівна Чеботар) – виконали пісні «Мамина сорочка», «Пісня про вчительку» та «Веснянка».

Успіх ансамблю «Райдуга» – це заслуга не лише керівників, а й батьків вихованок – вони надають підтримку, дисциплінують дітей, навчають відповідальному відношенню. Цього дня звучали слова подяки і батькам – найближчим людям юних зірочок.

Золотих ювілярів прийшли привітати директорка КУ «Ізмаїльський історико-краєзнавчий музей Придунав’я» Ольга Тирон, директор Обласного центру естетичного виховання імені Емілії Євдокимової Ірина Федорова та директор Дунайського центру професійної освіти Наталія Костусєва.

Привітання від імені батьків озвучила мати випускниці 2024 року Ані Касаткіної Інна Касаткіна.

Із заключним словом виступила директор Палацу дітей та юнацтва імені Алли Іванової Тетяна Помазан.

«Сьогодні відбувся перший після 2020 року великий концерт. Ювілей «Райдуги» – це особливе свято. Кожен ювілей – це невтомна праця, це нові прем’єри, це хвилювання, це радість, це нові сходинки та нові сторінки в історії», – зазначила вона.

Тетяна Ігнатівна вручила народному художньому колективу хореографічному ансамблю «Райдуга» дві грамоти: від Міжнародної асоціації позашкільної освіти та від Палацу дітей та юнацтва імені Алли Іванової. Грамоти від імені Палацу дітей та юнацтва, з нагоди 50-річного ювілею, були вручені і всім випускницям та колишнім співробітницям «Райдуги», які прибули на свято. А ювілярам на початок нового навчального року Тетяна Помазан пообіцяла ще й новий ноутбук для занять.

У фіналі програми було вивезено святковий торт із феєрверками. Поки вони горіли, ювіляри загадували бажання на наступне десятиліття.

Поділитись
Зараз читають