Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Болграді  відбулася ділова зустріч з презентації «Єтнографічної карти Болградської громади»

В Болграді  відбулася ділова зустріч з презентації «Єтнографічної карти Болградської громади»

Відділ культури, туризму, молоді та спорту Болградської громади до дня бессарабських болгар, який відзначається в україні 29 жовтня, провів ділову зустріч «Єтнографічна карта Болградської громади». Карту представили у форматі презентації, підкріпленої фотографіями з кожної етнографічної локації. На заході побувала «Махала».

Ділова зустріч та презентація була підготовлена начальницею культури, туризму, молоді та спорту Жанною Сусліною.  Модератором зустрічі виступила директорка центра культури та дозвілля Ольга Коршок. Співдоповідачем була художній керівник обласного центру болгарського культури в м.Болград Лілія Кара.

Збір матеріалу для карти проходив близько місяця.

«Дякую всім колегам та однодумцям за допомогу в збереженні матеріальної культурної спадщини, написанні та формуванні  доповіді та  презентації Болградської громади. Разом із колегами та однодумцями нам вдалося зібрати та представити Етнографічну карту Болградської громади на міжнародному рівні та прийняти участь у круглому столі «Етнографічні колекції та матеріли про болгарську народну культуру в Україні та Молдові», організованого Інститутом з етнології та фольклористики наприкінці вересня у м. Софія (Болгарії). Ми нарахували 14 місць зберігання етнографічних колекцій – це обласні, муніципальні та приватні колекції. Надалі ця інформація увійде до збірки наукових статей. Ми сподіваємось, що робота у даному напрямку допоможе нам урізноманітнити культурне життя громади та сприяти її розвитку та привабливості для різних цільових аудиторій», – повідомила Жанна Сусліна.

За цей період вдалося  дослідити приватні  колекції, які містили етнографічні матеріали. Задля цього зверталися  до місцевих музеїв, архівів та колекціонерів. Зробили фотофіксацію етнографічних матеріалів та систематизували  їх. До Етнографічної карти громади увійшли 14 локацій.

 Планується, що в подальшому карта буде використовуватися для  збереження та доступу до культурних  цінностей Болградської громади.

Поділитись
Зараз читають