Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Бессарабію завітали відомі українські тревел-блогери Антон Птушкін та Міша Кацурін (Відео)

25 Листопада 2023 13:12
Ганна Ковальова
В Бессарабію завітали відомі українські тревел-блогери Антон Птушкін та Міша Кацурін (Відео)

На відомому українському ютуб-каналі тревел-блогера Міши Кацуріна вийшло нове відео під назвою: “Їжа Бессарабії. Захований український скарб”. Цей ютуб-канал розповідає про гастрономічні дива України. Цього разу відомий блогер разом з колегою Антоном Птушкіним відвідали південь Одещини і назвали наш край “неограненим діамантом України”. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

Блогери відвідали Вилкове, Колтовину, Болград, Криничне, Ізмаїл, Приморське, Сарату, Фрумушику-Нову. В кожному місті чи селі Антон та Міша скуштували національні блюда, які їм ласкаво приготували місцеві господарі. Ведучі зі столиці скоштували киирму, мамалигу з бринзою, манджю та багато інших справ, які своїм смаком розкривають суть нашої місцевості.

Зйомки тривали чотири дні наприкінці серпня. У фільмуванні гостям з Києва допомагав місцевий етнофотограф та активіст Олександр Барон разом з Марією Каленською.

“Познайомив хлопців із смаками мого дитинства та різноманіттям страв бессарабської кухні. Звісно, не обійшлося і без чудового вина! Бо не можна уявити життя у Бессарабії, без келиха добрячого вина! Я був щасливий знову спостерігати як бессарабська краса і гостинність перевищили очікування!” – поділився Олександр Барон.

Міша та Антон залишилися під приємним враженням від візиту в Бессарабію.

“Бессарабія дуже сильно вразила мене. Вона закарбувалася у мене в серці як такі маленькі українські Балкани і, на мій погляд, це справжнє українське диво. Але є і ложка дьогтю. Вона полягає в тому, що цей край майже занедбаний. Тут немає туристичної інфраструктури. Є окремі діячі, які як Михайло в Вилкове, розвивають край, але в цілому тут не вистачає дуже багатьох речей для того, щоб сюди можна було комфортно приїжджати і відпочивати. І я вважаю, що такий фантастичний край не може бути занедбаним, тобто за ним треба дбати, його треба розвивати і робити це прямо зараз, бо він має неймовірний потенціал” – поділився своїми думками Михайло Кацурін.

“Але при всьому цьому насправді це унікальна територія і той факт, що вона є в Україні, цей мультикультурний пласт, тут всього так намішано і це все настільки близько, що це насправді унікальна місцевість. Я дуже сильно сподіваюсь, що за 5-10 років Бессарабія розвинеться, бо це дійсно перлина. Зараз вона трошечки неопрацьована, але це, мені залежить, від нас” – відповів йому Антон Птушкін.

“Це неогранений діамант нашої країни. І давайте починати з себе, не чекати поки тут хтось вибудує інфраструктуру, бо сюди можна і потрібно приїжджати прямо зараз, привозити свої кошти, підтримувати місцеві громади, місцевий туризм. І це буде цим поштовхом, щоб край розвивався. Давайте робити це разом!” – підсумував Міша Кацурін.

Подивитися відео можна за посиланням.

Поділитись
Зараз читають