Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизі відкрилася виставка художника і журналіста з Татарбунар

30 Квітня 2023 09:49
Тетяна Терзі
В Арцизі відкрилася виставка художника і журналіста з Татарбунар

В арт-галереї Арциза відкрилася персональна виставка відомого художника з міста Татарубнари Петра Рибіна.

На виставці художник презентував 45 полотен, які поділені на три напрамками: Бессарабія, Грузія та війна в Україні.

Петро Рибін був війським, редактором газети «Лиман» в м.Татарбунари, є членом Національної Спілки Журналістів України. На відкриття виставки приїхав голова Одеської регіональної організації Національної спілки журналістів України Юрій Работін. До речі, його портрет також представлений на виставці.

В цей день підтримали художника його рідні – дружина, діти, онуки.   Він гарний сім’янин, батько трьох дітей та має шість  онуків.

Саме виступ доньки Петра Анатолійовича зі своїми вихованцями додали у відкриття виставки особливої  ніжності. Звуки струн бандури пройшлися по всім струнам душі.

Перші відвідувачі вже назвали виставку надихаючою.

Що відомо про художника?

Перша його персональна виставка відбулася у Тбілісі у 1983 році. А в 1986 році художник закінчив факультет образотворчого мистецтва Тбіліського державного університету та присвятив своє життя творчості. 

Згодом з роботами Петра Рибіна знайомилися в Україні. Вразила глядача виставка робіт у 1991 року в Національній бібліотеці Академії наук України ім. В. Вернадського в місті Києві. А далі географія презентацій робіт художника розширилася – Одеса, Дніпро, Гуляйполе, Покровське, Кілія, Ізмаїл, Татарбунари. І, нарешті, тепер в Арцизі мають можливість поринути у творчий світ художника.

Експозиція з картинами Петра Рибіна в Арцизькій арт-галереї буде працювати до кінця травня.

Тетяна Терзі, Тетяна Манолова

Фото Марини Ульянкіної, Юрія Работіна

Поділитись
Зараз читають