Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Україна вперше отримала Оскар: кращим повнометражним документальним фільмом визнано “20 днів в Маріуполі”

11 Березня 2024 10:19
Ганна Ковальова
Україна вперше отримала Оскар: кращим повнометражним документальним фільмом визнано “20 днів в Маріуполі”

Український фільм вперше за історію кіно здобув перемогу на найпрестижнішій кінопремії “Оскар 2024”. Документальний фільм “20 днів у Маріуполі” від режисера та відеографа Мстислава Чернова переміг у категорії “Найкращий повнометражний документальний фільм”.

Сюжет фільму “20 днів у Маріуполі” висвітлює події початку повномасштабного вторгнення, коли РФ почала нищити мирні міста України. Зокрема, у стрічці зображуються перші дні облоги Маріуполя. Кінокартина містить кадри російських обстрілів та бомбардування пологового будинку. Так, перед світовою спільнотою викриваються злочини та тероризм країни-агресорки. І зрештою, фільм “20 днів у Маріуполі” гідно переміг на кінопремії “Оскар-2024”.

На сцену театру Dolby, що в Голлівуді, разом з режисером піднялися фотокореспондент Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко, які разом із ним працювали в оточеному Маріуполі у 2022 році. У своїй промові зі статуеткою у руках вони ще раз нагадали світові про злочини та тероризм Росії.

​​«Мені хотілося, щоб я цього фільму ніколи не знімав. Я хотів би поміняти цей “Оскар” на те, щоб Росія ніколи не вторгалася в Україну і більше ніколи не нападала на наші міста», — сказав зі сцени Мстислав Чернов.

Поділитись
Зараз читають