Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Постановницею номера України на Євробаченні-2024 стала випускниця Болградського ліцею Таня Муіньо

02 Травня 2024 11:51
Олександра Сергєєва
Постановницею номера України на Євробаченні-2024 стала випускниця Болградського ліцею Таня Муіньо

Найвідоміша українська режисерка у світі та дворазова номінантка премії «Ґреммі» Таня Муіньо стала постановницею номера для співачок alyona alyona та Jerry Heil, які 7 травня виступлять із піснею «Teresa & Maria» на головній сцені Європи. Про це повідомило Суспільне.  

До останнього виконавиці тривали у таємниці концепцію номера та його постановника, однак в останній день квітня дівчата дали велике інтерв’ю виданню “Вillboard”, у якому розповіли подробиці виступу та поділилися враженнями від роботи із режисеркою. 

«Ми неймовірно раді, що режисеркою номера стала Таня. Це вчергове підкреслює ідею нашої пісні: єдність людей, єдність жінок, дів! Таня Муіньо — сильна особистість, талант, що не просто представляє Україну на міжнародній арені — вона лідер, що створює тренди. Напочатку нашої співпраці ми проговорили все, що болить та резонує нам в нашій пісні і вже за декілька діб почули бачення режисерки, яке вразило нас. Ми зрозуміли: це те, як ми хочемо через наш номер промовляти до світу! Єдність, сталева сила дів, віра та воля! Музика таки єднає світ, ми впевнені! І знаємо, що ця постановка зʼєднає серця по всьому світу в пориванні до перемоги світла над темрявою!» — розповіли alyona alyona і Jerry Heil про співпрацю із відомою української режисеркою.

Вчора, 1 травня, дівчата провели другу репетицію на сцені Євробачення-2024 та поділилися ексклюзивним відеофрагментом номера.

На відео Jerry Heil, долаючи пориви вітру, босоніж підкорює вершину камʼяної декорації. В цей час позаду неї в уповільненому темпі зʼявляються спалахи, інтенсивність яких зростає, чим ближче співачка підходить до краю скелі. 

Зазначимо, 68-й Пісенний конкурс Євробачення, участь у якому візьмуть представники 37 країн, відбудеться у травні у шведському місті Мальме. Півфінали Євробачення-2024 проведуть на стадіоні Malmö Arena 7 та 9 травня, гранд-фінал конкурсу відбудеться у суботу, 11 травня. Україна виступатиме на конкурсі під номером 5.

Довідково:

Режисерка Таня Муіньо відома у всьому світі. Вона знімала кліпи для Елтона Джона та Брітні Спірс, Doja Cat, Сема Сміта, Кеті Перрі, Біллі Айліш, Lil Nas X, Cardi B, Lizzo, Harry Styles і The Weeknd. 

За провокаційний кліп MONTERO репера Lil Nas X, де він з’явився відразу в кількох іпостасях: Адама, Єви, грішного ангела та змія-спокусника, режисерка отримала нагороду MTV Music Video Awards 2021.

У 2022 році одразу девять її робіт були номіновані на премію MTV VideoMusic Awards, де вона перемогла у номінації «Найкраще попвідео» за кліп співака Гаррі Стайлса на пісню As It Was.

В Україні Муіньо знімала кліпи для MONATIK, гурту “Время и Стекло”, Насті Каменських, Мішель Андраде, LAYAH, Скриптоніта, IOWA.

Поділитись
Зараз читають