Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

КЛІП ВИПУСКНИЦІ БОЛГРАДСЬКОГО ЛІЦЕЮ ТАНЮ МУІНЬО ЗДОБУВ ПРЕСТИЖНУ ПРЕМІЮ MTV VMA

29 Серпня 2022 15:19
Тетяна Терзі
КЛІП ВИПУСКНИЦІ БОЛГРАДСЬКОГО ЛІЦЕЮ ТАНЮ МУІНЬО ЗДОБУВ ПРЕСТИЖНУ ПРЕМІЮ MTV VMA

У ніч на 29 серпня в Нью-Джерсі відбулася церемонія вручення премії MTV Video Music Awards, якою відзначають найкращі музичні відео. У номінації «Найкраще попвідео» переміг кліп Гаррі Стайлса на пісню As It Was, який зняла українська режисерка Таню Муіньо.
Про це повідомляє журнал «Vogue UA».

Музичне відео на пісню As It Was вийшло на початку квітня 2022 року. Знімали кліп у Лондоні напередодні повномасштабного вторгнення росії в Україну.

«Це музичне відео багато означає для мене! Найбільша мрія, що здійснилася в цей жахливий час, – сказала режисерка у квітні. – Знімання залишило по собі гіркий посмак, адже це був один з найщасливіших днів у моєму житті, а наступного дня в мою Україну вдерлися ворожі війська, тож можете уявити, які шалені емоції ми відчували. Я і моя команда з України вклали так багато любові у відео, і ви можете побачити це на екрані. As It Was — музичне відео, роботу над яким я ніколи не забуду».

Менш ніж за добу відео As It Was сягнуло позначки в майже 2 мільйони переглядів. У підписі до відео на YouTube вказано: Made with love by a creative team from Ukraine («Зроблено з любов’ю зусиллями творчої команди з України»). Знімав відео оператор Микита Кузьменко, який також переміг на MTV Video Music Awards у номінації «Найкраща операторська робота». Декорації для відео зробила українська художниця Маша Рева. За словами Маші, Гарі Стайлс забрав полотна для відео собі додому. 

Зараз кліп займає 20 місце в ТОП-100 найкращих кліпів в світі на ютубі, має майже 6 мільйонів лайків та понад 289 мільйонів переглядів.

Нагадаємо. Таню Муіньо – одна з найвідоміших українських кліпмейкерок, яка знімає відео для світових артистів. У портфоліо одеситки вже значаться роботи для Гаррі Стайлса, Кеті Перрі, Post Malone, The Weeknd, Cardi B та Lil Nas X. Також Муіньо співпрацювала з українськими артистами, зокрема MONATIK, DOROFEEVA та NK (Настя Каменських). Таня Муіньо народилася на Кубі. Згодом родина переїхала в Болград. Мама режисерки родом з Болграду, а її тато – з Куби. Зі слів дівчини, вона до 6 років жила у Гавані. Таня закінчила Болградський НВК: школа-ліцей.

Нещодавно “Махала” писала, що кліпи української режисерки Таню Муіньо для іноземних зірок отримали дев’ять номінацій премії MTV Video Music Awards 2022. Прочитати статтю можна за посиланням.

Поділитись
Зараз читають