Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

До Бессарабії їде театр сучасного українського мистецтва

12 Листопада 2023 14:05
Ганна Ковальова
До Бессарабії їде театр сучасного українського мистецтва

Фестиваль української культури “ВиделкаFest”, який народився під час війни у місті Вилкове, повертається до Бессарабії з осінньою спецподією. В Ізмаїльський район з гастрольним туром вже в цьому місяці приїжджає центр сучасного мистецтва “ДАХ”. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив засновник фестивалю Сергій Гнєзділов.

“Перша осіння спецподія Виделкаfest – тур центру сучасного мистецтва “ДАХ” Придунав’ям з камерною медитативною оперою «Стус: перехожий». Агресивно пропагуємо українську культуру за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та твоїм донатам на виделкаfest” – пояснив Сергій Гнєзділов.

Вистави відбудуться в містах Рені, Кілія та смт Шевченкове. В планах в організаторів відвідати й інші міста та селища Бессарабії. В рідному місті фестивалю місцева влада не дозволила зіграти театральний спектакль.

“Дуже хотіли і в Вилкове потрапити, але міська рада не надала дозволу на проведення заходу. Ну, штош, будемо їздити в більш адекватні громади, де місцеве населення активніше, а відділи культури та міськради працюють, а не займаються дерибаном земель” – зазначив Сергій Гнєзділов.

«Стус: Перехожий» – це мінімалістична камерна опера про любов, чесність і шлях людини, метою якої є розкриття персони Стуса та його поезії. У ній використано 12 віршів українського поета, які лягли в основу десяти музичних композицій, створених акторами “Даху”.

Вистави відбудуться в місцевих Будинках культури. Вхід вільний.

Поділитись
Зараз читають