Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Городненська громада за майже 400 тисяч гривень відремонтує їдальню в ліцеї

05 Серпня 2023 17:02
Ганна Ковальова
Городненська громада за майже 400 тисяч гривень відремонтує їдальню в ліцеї

У Городненській громаді йде активна підготовка навчальних закладів до нового навчального року. Депутати громади виділили 391 тисячу гривень на ремонт та облаштування харчоблоку відповідно до норм НАССР в Городненському ліцеї з початковою школою та гімназією. Про це повідомили в пресслужбі сільської ради.

Наразі у Відділі освіти, молоді, спорту, культури і туризму Городненської громади йде підготовка документів, закупівля обладнання та пошук підрядника для ремонту.

Ремонт необхідно зробити згідно з нормами міжнародної концепції безпечного харчування НАССР. Нагадаємо, нещодавно її розпочали впроваджувати в школах Болградської громади.

Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і уважнішою.

Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Тому в Україні розгорнуто реформу шкільного харчування. Новацій має зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів, як наскрізної компетенції Нової української школи.

НАССР у навчальних закладах – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. Адміністрація закладів зобов’язана впровадити та постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках.

Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. 

Більше інформації про концепцію безпечного харчування можна дізнатися на сайті Міністерства освіти і науки України.

Поділитись
Зараз читають