Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ЯКИЙ ПРОДУКТ КРАЩЕ НЕ ПОЄДНЮВАТИ З ХЛІБОМ: ПОРАДИ ДІЄТОЛОГА

02 Липня 2022 12:00
Софія Чебан
ЯКИЙ ПРОДУКТ КРАЩЕ НЕ ПОЄДНЮВАТИ З ХЛІБОМ: ПОРАДИ ДІЄТОЛОГА

Деякі продукти погано поєднуються, і їхнє поєднання може призвести до несподіваних наслідків для здоров’я.

Дієтолог  вказує на найнебезпечніші поєднання з білим хлібом. За його словами, шкідливо їсти білий хліб із варенням. Поєднання цих двох видів швидких вуглеводів викликає надзвичайно різкий стрибок цукру в крові, що може призвести до катастрофічних наслідків для організму.

Простий білий хліб з джемом – це бомба уповільненої дії для організму. Поєднайте два простих вуглеводи, порожні калорії, які дуже швидко перетравлюються, і людина з нестачею фізичної активності негайно набере вагу.

У довгостроковій перспективі такий тип харчування може спричинити інсулінорезистентність і навіть діабет.

Лікар радить їсти цільнозерновий хліб, тому що він містить більше вітамінів, але нагадує, що його також не можна їсти з усіма продуктами.

Взагалі, хліб їдять в основному з рослинними інгредієнтами: овочами, салатами, супами. Але небажано поєднувати його з важкими стравами. Краще їсти цільнозерновий хліб в обмежених кількостях або взагалі відмовитися від нього при вживанні м’яса, бобових, грибів та деяких важких продуктів.

За словами дієтолога, цільнозерновий хліб не слід вживати людям, які мають проблеми зі шлунком або кишечником.

Джерело

Поділитись
Зараз читають