Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

“Вже більше ніж 10 років виготовляю мірудію”: мешканка села Криничне про своє захоплення

14 Серпня 2024 17:20
Валерій Гайдаржи
“Вже більше ніж 10 років виготовляю мірудію”: мешканка села Криничне про своє захоплення

Бессарабія вражає не лише своєю етнічною різноманітністю, а й багатством кулінарних традицій. Одним із яскравих прикладів цього є різноманіття спецій. Кожна з них додає свій особливий відтінок страві, але найбільше виділяється спеція під назвою мірудія, запах якої знайомий багатьом мешканцям цього краю. 

Мешканка села Криничне Болградського району Парасковія Трандафілова вже понад 10 років займається виготовленням цієї традиційної бессарабської спеції. За ці роки вона стала справжньою майстринею у своїй справі, і тепер її продукцію знають далеко за межами рідного села. Секретами своєї справи вона поділилася з журналістом видання “Махала”. 

“Часто на ринку я спостерігала, як місцеві господині продавали різноманітні спеції. Згодом я вирішила запитати одну зі знайомих продавчинь про рецепт приготування мірудії. Вона поділилася своїми знаннями, і я почала експериментувати. Тепер це стало моєю улюбленою справою”, – поділилася Парасковія Іванівна

Мірудія — це суміш кількох трав, які висушують, перемелюють і змішують, створюючи унікальну спецію. Основу спеції становить пажитник, який складає до 60% від загальної маси. До складу спеції входять також сушена петрушка, кріп, м’ята, листя моркви та селери, а також пір’я часнику та цибулі.

Як Парасковія Трандафілова вдосконалювала свою майстерність та знаходила покупців для незвичайної спеції, дивіться у відео.

Поділитись
Зараз читають