Запит на українське вино за кордоном зростає. Це помітно з відгуків, які отримують українські сомельє за кордоном. Переслідуючи місію популяризувати українське вино за кордоном, допомогти українським виноробням вийти на міжнародний ринок, єдиний ресторан української кухні у столиці Франції Oranta гостинно відкрив свої двері для поцінувачів віна.
На дегустації було представлено 7 вин від 4 українських виноробень.
Їх вина унікальні, створені ще у мирні часи. Хоч зараз робота деяких виноробень паралізована через військові дії, багато виноробів стали волонтерами чи вступили у ЗСУ, спільна підтримка і популяризація свого продукту наближає Україну до перемоги. Вина супроводжували традиційні страви.
Підтримати українське виноробство прийшли як українці, так і французи.
Wine list вечора складався з 4 білих і 3 червоних вин з Одеської, Миколаївської, Херсонської областей:
Колоніст, с.Криничне Одеська область
Шато Трубецького Херсонська область
Beykush Winery, Миколаївська область
Villa Tinta, Одеська область
Підсумки дегустації українського вина в Парижі:
Локальні сорти передусім, – шанс для презентації України за кордоном
Запит на легкі свіжі білі вина і фруктові червоні
Поєднання вина і страв викликає особливе зацікавлення
Де шукати українські вина за кордоном
Український бордобленд не поступається французькому
Цікавість до українських виноробень і виноробних регіонів виняткова
Українське вино має шанс саме зараз зарекомендувати себе за кордоном. Українці, що тимчасово перебувають в інших країнах, шукають можливостей підтримати свій продукт. Бажання ресторану української кухні пропонувати наше вино мотивує виробників продовжувати свою справу у такий непростий час. Тому популяризація якісного вітчизняного продукту як ніколи «на часі» всередині країни і за її межами.
Частину коштів із дегустації передано на підтримку ЗСУ.