Серпень – час коли достигає соковита, запашна слива. Крім спокусливого вигляду, цей фрукт має багато корисних властивостей і, звичайно, протипоказання до вживання. Про це так як схуднути за допомогою сливи читайте у статті.
Слива буває ранньою та пізньою. Ранні сорти дозрівають вже у червні, пізні збирають ближче до жовтня.
Слива багата клітковиною та фруктовими кислотами, містить рекордну кількість калію, вітаміни групи B, А, С, Е, РР, кальцій та кумарин.
Регулярне вживання сливи забезпечить:
▶ Для тих, хто хоче схуднути, їсти сливу краще до 16 годин, щоб зайві, невитрачені вуглеводи не осіли на різних частинах тіла, а проносний і сечогінний ефекти не порушували сон. Очищальний та дренажний ефект сливи дуже цінують фахівці з харчування та корекції фігури та пропонуються різноманітні дієти та розвантажувальні дні на основі сливи
▶ Для схуднення підійдуть фрукти з темно-синьою шкіркою, в них не так багато цукру та вуглеводів.
▶ При переході на дієту важливо поступово включати сливи у щоденне меню. Приблизний добовий раціон сливи складається з 1,5 кг стиглих слив иа чистої питної води від 2 л.
▶ Сливи потрібно рівномірно розподілити на сніданок, обід та вечерю. Протягом дня пити чисту воду, зелений чай без цукру, мінералку.
▶ Частину фруктів можете замінити на склянку свіжого сливового соку без цукру вдень та ввечері, що прискорить процес схуднення. Вечеряти потрібно не пізніше шостої вечора.
▶ Поєднуйте сливи з іншими продуктами так, щоб добова калорійність не перевищувала 1400 ккал. У меню можна увімкнути гречану кашу,
відварене куряче філе, фрукти та овочі, трохи кисломолочних продуктів низької жирності.
▶ Ні в якому разі не можна в цей час споживати смажене, солодку випічку, цукерки, кондитерські вироби, цукор.
▶ Так харчуватися потрібно 2-3 дні. Сливи можна доповнити яблуками й кефіром до 1 л. По завершенні дієти важливо правильно з неї вийти, зменшивши у звичному меню споживання солі та цукру та відмовившись від випічки, фастфуду та газованих напоїв.
Сливу варто виключити з раціону:
При гастриті та панкреатиті не в гострій формі можна з’їдати не більше 3-4 слив на день після основного приймання їжі. Вагітним, мамам, що годують, і малюкам варто бути обережними зі сливою, іноді та зовсім краще відмовитися, оскільки слива здатна викликати здуття живота, кишкові кольки й навіть діарею.