Лікарка-дієтолог Олена Соломатіна пояснила, як перевірити помідори на наявність нітратів.

За словами експерта, помідор потрібно розрізати на дві частини, і якщо рослину удобрювали нітратами, усередині плодів будуть жорсткі жовті прожилки.

Нітрати небезпечні тим, що в організмі перетворюються на нітрозамін – канцероген. Також нітрати стають в організмі нітритами – речовинами, що порушують клітинне дихання, через що у людини може розвинутись гіпоксія.

Соломатіна порадила звертати увагу на стиглість помідорів, тому що в незрілих плодах міститься отрута — соланін.

До того ж томати краще не їсти людям із хворобами шлунково-кишкового тракту, через вміст у плодах щавлевої кислоти, яка руйнівно діє на слизову. А норма споживання томатів у кожного своя, але зазвичай прийнято не більше трьох плодів на день.