Декілька днів тому у селі Прикордонне Тарутинської громади відбулася гастрономічна подія під назвою “Збереження молдовської культури у маленькому українському селі”, в рамках якої господиня Олена Бойнічан зустрічала й частувала гостей, а також ділилася старовинними сімейними рецептами. Про це повідомила пресслужба Тарутинської селищної ради.
Олена – справжня молдавська господиня. Вона разом зі своїми помічницями розказали, показали та навіть пригостили стравами молдавської кухні, які їм передалися від своїх пращурів.
Гостей господиня зустрічала хлібом та сіллю на казковому подвір’ї, який господарка створила та прикрасила власноруч. Цей колоритний куточок прикрашений квітами, садовими фігурками та національними атрибутами.
Після чого господарка провела кулінарну подорож, яка відбувалася у чотирьох локаціях.
В першій відбувся майстер-клас з приготування мамалиги.
Далі гостей запросили у альтанку на дегустацію голубців, де пані Олена поділилася рецептом своєї бабусі. Третя локація була на кухні, де відбувся майстер-клас з приготування плацинди – знакової національної випічки молдаван. І остання локація була у справжньому молдавському погребі, повним консервації на зиму, бочками з вином і домотканими ковдрами на підлозі. В погребі Олена показала як робиться молдавська бринза за її сімейним рецептом.