Деякі фрукти та овочі можна без вагань їсти зі шкіркою. Тільки не забудьте їх помити.
Банани. Майже всі викидають їхню шкірку. Індійські фахівці констатують, що бананова шкірка є багатим джерелом клітковини і її можна вживати без побоювань за здоров’я.
Манго. М’якуш може бути кращою частиною манго, але шкірка цих фруктів теж корисна: вона насичена вітаміном С і клітковиною.
Апельсини. Їхня шкірка також підходить для вживання, до того ж вона багата на антиоксиданти.
Картопля. Свіжа відварена картопля корисніша зі шкіркою. Вона містить багато клітковини, що покращує стан кишкової мікрофлори.
Ківі. Шкірка цього багатого на вітамін С фрукта також їстівна, і є для організму чудовим джерелом клітковини, вітаміну Е.
Огірки. Огіркова шкірка відрізняється високим вмістом вітаміну К, який знижує згортання крові, перешкоджає утворенню тромбів.