Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Україні частково відновили бронювання військовозобов’язаних: хто може його отримати 

27 Жовтня 2024 13:05
Наталя Іванова
В Україні частково відновили бронювання військовозобов’язаних: хто може його отримати 

Рішення за пропозицією першого заступника Міністра оборони погоджено було під час останнього засідання Уряду. Про це повідомляє “Махала” з посиланням на Урядовий портал. 

Згідно з прийнятим рішенням безперешкодно подовжити термін бронювання зможуть працівники, які отримали статус заброньованих до 31 травня 2024 року. Це, на думку депутатів, забезпечить стабільну роботу стратегічно важливих галузей економіки, в тому числі тих, які працюють на оборону. 

Що стосується працівників, які були заброньовані нещодавно, то наразі триває аудит усіх рішень, який триватиме до 15 листопада. Причиною ініціювання перевірки броньованих працівників стало аномальне зростання кількості критично важливих підприємств та кількості заброньованих людей, що може свідчити про наявність зловживань з боку підприємств. 

“За результатом аудиту відповідальні міністерства визначать, чи мали місце недобросовісні дії та, чи носять вони потенційно корупційний характер. На основі цих даних Уряд оновить критерії бронювання і скоригує їх так, щоб механізм працював і на користь нашої безпеки та оборони, і на користь нашої економіки”, – сказано у повідомленні.

Поділитись
Зараз читають