Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На честь Дня народження у місті Кілія  відбувся благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ: сума вражає (Фото)

20 Жовтня 2024 13:01
Валерія Толстих
На честь Дня народження у місті Кілія  відбувся благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ: сума вражає (Фото)

У суботу, 19 жовтня, місто Кілія відсвяткувало День народження. День був насичений заходами, основні урочистості відбулись у Сквері Прапору, де пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, до якого долучились навчальні заклади, організації, підприємства та креативні й творчі мешканці громади. Журналістка “Махали” завітала на свято та зʼясувала, що можна було тут придбати.

В сквері відчувався неймовірний аромат місцевих смаколиків. Тут і плов, і юшка, і печеня, і долма. Цукерки, кекси, рулети, пиріжки, торти. Майстри та майстрині представили свої вироби, аксесуари, картини.  Потурбувались і про дітей – були зони, де малеча могла зайнятись творчістю, відвідати майстер-класи.


Увагу відвідувачів привертала фотозона Кілійської публічної бібліотеки разом з проєктом “Книга-життя”. Протягом останнього часу бібліотека збирала прочитані книги, а на ярмарку їм давали друге життя: їх купували, а зібрані кошти знову ж таки додали до загального збору.

Також можна було зіграти в безпрограшну лотерею, зробити аквагрим або просто смачно поїсти. Жінки в національних костюмах, студентки транспортного коледжу у формі – біля кожної локації хотілося затриматись, щоб поспілкуватись та розглянути цікаві дрібнички.


Трохи осторонь була експозиція з уламками російської нищівної зброї. Вона нагадувала місцевим про страшну буденність життя, в якій вже третій рік проходить День міста.

Під звуки пісень, мешканці Кілійської громади обʼєднались заради допомоги Збройним силам України. За попередньою інформацією, цього дня було зібрано майже 260 тис гривень. 

Поділитись
Зараз читають