Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Арцизька міська рада працює над полегшенням оформлення документів для отримання пільги на електропостачання  

15 Жовтня 2024 15:15
Наталя Іванова
Арцизька міська рада працює над полегшенням оформлення документів для отримання пільги на електропостачання  

Нещодавно “Махала” повідомляла читачів про те, що Кабмін затвердив пільгові тарифи на електроенергію для людей, які використовують електроопалення. Однак виявилося, що процедура не відбувається автоматично – для отримання пільгового тарифу мешканцям будинків необхідно зібрати купу довідок. Про це повідомив Арцизький міський голова Сергій Парпуланський. 

Ще влітку депутати Арцизької міської ради зверталися до влади з проханням переглянути тарифи для споживачів, які не можуть опалюватися газом. Оскільки Арцизька громада є негазифікованою, сплата за новим тарифом поставила б багатьох мешканців у скрутне становище. Тож, Кабмін тариф переглянув, однак легше від цього мешканцям не стало, адже їм тепер потрібно довести, що вони опалюються коштом світла, а до початку опалювального періоду залишилися лічені тижні. 

Нещодавно ми отримали лист від Міністерства, у якому мешканцям таких будинків пропонується підтвердити наявність електроопалення через збір низки документів. Але цей процес є складним і дорогим, особливо для багатоквартирних будинків. Ми заручилися підтримкою районної та обласної адміністрацій і продовжуємо вести активне листування з Міністерством енергетики. Однак, поки що вдалося лише отримати алгоритм для надання пільг, який реалізувати наразі дуже складно”, – розповів про ситуацію Сергій Парпуланський. 

Однак поки нічого суттєвого від Міненергетики громада не отримала, натомість на них посипалися запитання на кшталт  “доведіть, що ваша громада негазифікована” та “поясніть, чому газ не був проведений вчасно”.

Оскільки до початку холодів залишилося зовсім мало часу, керівництво громади буде продовжувати надсилати листи до центральної влади, аби ті переглянули перелік необхідних документів та спростили алгоритм надання пільг. 

“Ми зробимо все можливе, щоб полегшити фінансове навантаження на наших мешканців”, – додав голова громади.

Поділитись
Зараз читають