Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Дві громади Білгород-Дністровського району взяли участь у конкурсі “Громада на всі 100”: які проєкти вони пропонують та як проголосувати 

15 Жовтня 2024 10:01
Олександра Сергєєва
Дві громади Білгород-Дністровського району взяли участь у конкурсі “Громада на всі 100”: які проєкти вони пропонують та як проголосувати 

Одразу дві громади Білгород-Дністровського району взяли участь у конкурсі “Громада на всі 100”. Мова йде про Шабівську та Сергіївську громади. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на сайт конкурсу

Сергіївська територіальна громада подала на участь проєкт під назвою “З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ – STAY WITH UKRAINE”.

Метою проєкту є створення реабілітаційно-рекреаційної зони вздовж узбережжя Шаболатського лиману, яка забезпечить умови для залучення осіб та дітей з інвалідністю до з занять фізкультурно-спортивної реабілітації.

В рамках реалізації проєкту пропонується розмістити на території реабілітаційні тренажери та майданчики, облаштувати території лавочками й смітниками, облаштувати сцену-кінотеатр. Також в рамках проєкту планується модернізувати медичну сферу, а саме – придбати апарат УЗД та підготувати фахівця, який буде на ньому працювати.

Проголосувати за проєкт можна за посиланням

Шабівська територіальна громада подала на участь проєкт під назвою «МІСЦЕ СИЛИ, ХВИЛІ СПОКОЮ ШАБІВСЬКОЇ ГРОМАДИ».

Проєктом передбачено облаштування оглядового майданчика з причалом на березі Дністровського лиману.  Цей об’єкт слугуватиме як туристичним, так і рекреаційним місцем, з можливістю організації водних прогулянок та спорту. 

Також біля майданчика планується зробити вбиральні з врахуванням потреб людей з інвалідністю, зробити кінотеатр просто неба, облаштувати глемпінги у формі бочок від вина, озеленити територію, встановити лавочки та місця для відпочинку. 

Проголосувати за проєкт можна за посиланням

Довідково про конкурс:

«Громада на всі 100» – це конкурс для територіальних громад з кількістю населення до 100 тисяч, які шукають нові можливості для втілення своїх ідей, а також готові ділитись власним досвідом. Цей конкурс реалізується за підтримки Програми USAID DOBRE у партнерстві зі Старлайт Медіа та Українським кризовим медіа-центром.

За результатами голосування журі й мешканців 40 громад отримають можливість ще попрацювати, показати свій проєкт, свою ідею, громаду, спроможність реалізувати проєкт більш яскраво. Приз отримає лише один переможець – 100 тисяч доларів на втілення соціального проєкту. 

Однак проєкти громад, що потраплять у ТОП-40, отримають “рекламу”, адже про кожну з них буде знято ролик, який покажуть у новинах. Тож їх може помітити донор чи благодійник, який захоче вкласти власні гроші у розвиток проєкту. 

Одна людина може проголосувати за пʼять проєктів, але не може голосувати кілька разів за один і той самий проєкт.

Поділитись
Зараз читають