Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У місті Білгород-Дністровський пройшов п’ятий фестиваль  «Юшка-Fest – 2024»

14 Жовтня 2024 17:45
Оксана Чумак
У місті Білгород-Дністровський пройшов п’ятий фестиваль  «Юшка-Fest – 2024»

Цієї неділі, 13 жовтня, громадська організація «Рибацький край» провела у місті Білгород-Дністровський свій щорічний, вже п’ятий фестиваль «Юшка-Fest – 2024». За подробицями журналістка «Махали» звернулася до представника громадської організації Володимира Кальніченка.

ГО «Рибацький край» щорічно проводить багато різноманітних заходів, але «Юшка-Fest» є особливим. Як розповідає пан Володимир, основна мета фестивалю – зібрати команди, які варитимуть рибну юшку за власними рецептами. Після приготування будь-хто охочий міг скуштувати юшку за довільний донат для ЗСУ. За правилами перемагала команда, яка зібрала найбільшу суму грошей.

«У змаганнях взяли участь 7 команд, що на дві більше, ніж минулого року: “Old School”, “Торнадо”, “У дяді Жені”, “Рибоголові”, “Дніпровські козаки”. Особливістю змагань стало те, що цього року до участі приєдналися наші захисники у складі команди “Бобри”, які представляли 88-му військову частину ОБР, та команда “Корсар” – наші прикордонники з 23-го підрозділу морської охорони. Юшка варилася у казанах по 50 літрів. Ми надавали все необхідне для приготування: воду, рибу, овочі…», – зазначив пан Володимир.

Організатори вважають, що цього року рівень фестивалю був значно вищим, ніж у попередні роки. По-перше, тому що у фестивалі вперше взяли участь військовослужбовці, а по-друге, тому що заслужений артист естрадного мистецтва України Валерій Цуркан організував великий концерт, на який були запрошені ансамблі з різних куточків Буджаку: з Білгород-Дністровського, Арциза, Ізмаїла та Тарутине. Поки варилася юшка, люди могли насолоджуватися чудовим концертом зі співами та танцями.

Перше місце на фестивалі посіла команда військовослужбовців «Бобри» – вони зібрали понад 5 тисяч гривень. Друге місце зайняла команда «У дяді Жені», яка бере участь у змаганнях щороку. Третє місце посіла команда «Торнадо». Переможців нагородили кубками.

«Загалом було зібрано трохи більше ніж 20 тисяч гривень, які будуть спрямовані на закупівлю тепловізорів для 122-ї бригади ТРО. Вважаю, що дуже добре, що цього року до фестивалю долучилися військові, які вирішили допомогти у зборі коштів для своїх побратимів. До повномасштабного вторгнення нам було легше проводити такі фестивалі, адже нам допомагали спонсори. Зараз це складніше, оскільки ми проводимо його за власний кошт, але, попри все, все пройшло чудово», – розповів Володимир Кальніченко.   

Поділитись
Зараз читають