Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Через теплу осінь птахи не поспішають покидати південь Одещини і створюють явище мурмурації

11 Жовтня 2024 10:15
Наталя Іванова
Через теплу осінь птахи не поспішають покидати південь Одещини і створюють явище мурмурації

Через теплу осінь птахи не поспішають покидати південь Одещини. Добре себе почувають і ті птахи, які зимують в наших краях. Про це повідомив еколог, співробітник Національного природного парку «Тузловські лимани» Іван Русев.

Після дощів в Національному природному парку «Тузлівські лимани» багато соковитої зелені та їжі. Це створює ілюзію весни на фоні теплої й вологої погоди.

«Днем на південь летять метелики, птахи, вночі кажани й птахи. Особливо яскравим виглядають зграї шпаків, які ще на південь не летять, але десятками тисяч перелітають з ділянки на ділянку. Їжі зараз в природних біотопах для них повсюди багато, але іноді вони дратують фермерів, або приватних власників городів, коли доїдають виноград», – розповідає еколог.

Птахи летять зграями й створюють красиве та незвичне явище мурмурації.

«Явище мурмурації, коли як в синхронному танці птахи не чіпляють друг друга, а гармонійно пливуть у повітрі, просто заворожує», –  розповів та показав це, зробивши фото, Іван Русев.

До відома. Мурмурація – явище скоординованого польоту великої зграї птахів (шпаків, галок, ворон тощо), що утворюють динамічні об’ємні фігури змінної щільності.

Фото Івана Русева.

Поділитись
Зараз читають