Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мобілізувався до ЗСУ, щоб коригувати ракетні удари: на Одещині затримали зрадника

10 Жовтня 2024 10:33
Наталя Іванова
Мобілізувався до ЗСУ, щоб коригувати ракетні удари: на Одещині затримали зрадника

30-річного мешканця міста Одеса завербували російські спецслужби, аби він вступив у лави ЗСУ задля того, що передавати їм секретну інформацію. Про це повідомила пресслужба СБУ. 

Чоловіка помітили куратори, коли той шукав через Телеграм-канали додатковий заробіток. Спочатку він виконав на замовлення росіян декілька нескладних “тестових” завдань, після чого у серпні 2024 року за вказівкою російського куратора вступив на військову службу до однієї з військових частин ЗСУ.

Основним завданням “крота” було передавати окупантам адреси навчальних центрів, пунктів постійної дислокації військових та розташування ППО. 

Зрадника затримали «на гарячому», коли той готувався відправити секретні координати куратору. Як він пізніше зізнався, у момент атаки він планував сховатися за межами військової частини, щоб надалі продовжити коригування вогню.

Під час обшуків у російського агента виявлено мобільний телефон із доказами роботи на ворога. Наразі йому повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. До суду він перебуватиме під вартою. 

Поділитись
Зараз читають