Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Михайловський Дмитро

10 Жовтня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Михайловський Дмитро

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця села Білолісся Білгород-Дністровського району Михайловського Дмитра Сергійовича, який загинув від рук російських окупантів у березні 2022 року.

Як повідомляє Татарбунарській міський голова, народився Дмитро 23 травня 1999 року у селі Білолісся Татарбунарської громади. Тут він навчався у місцевому ліцеї з 2005 по 2016 рік. Згодом став працювати. Напередодні війни встиг одружитися. У подружжя народилась донечка. 

Відклавши усі плани та сімейні справи, з початком повномасштабного вторгнення Дмитро доєднався до лав ЗСУ. Служив у морській піхоті. 

13 листопада 2022 року під час виконання військового обов’язку в зоні проведення бойових дій захисник загинув. 22 листопада у рідному селі воїна провели в останню путь та поховали на місцевому кладовищі.

За гідне та професійне виконання бойових задач, Дмитро посмертно був нагороджений орденом “За мужність” III ступеня. 

Згодом у селі Білолісся вулиця Гагаріна була перейменована на честь загиблого захисника. Цьогоріч у Білоліському ліцеї було відкрито меморіальну дошку випускнику – Михайловському Дмитру. 

Поділитись
Зараз читають