Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Борчині з Ізмаїла привезли золотий врожай з чемпіонату світу з грепплінгу 

09 Жовтня 2024 13:30
Олександра Сергєєва
Борчині з Ізмаїла привезли золотий врожай з чемпіонату світу з грепплінгу 

Сьомого жовтня у місті Астана (Казахстан) розпочався чемпіонат світу з грепплінгу UWW серед  вікових груп U15, U17,U20, на який з’їхалися спортсмени з 20 країн.  Захищати честь України у складі збірної поїхали чотири спортсменки з Ізмаїльського району. Про це повідомив їхній тренер Максим Журавльов. 

Дівчата гідно виступили та додали до скарбнички української збірної три золотих медалі. 

Першу медаль виборола Владислава Смилянська з села Матроска, яка виступала у  віковій групі U15 (до 48 кг). Спортсменка перемогла в розділі гі ( боротьба у кімоно), та стала вже двократною чемпіонкою світу з грепплінгу у цьому розділі. На фінальній сутичці Владислава вийшла боротися з суперницею з Росії, яка виступала під нейтральним прапором.

Друге золото у скарбничку збірної принесла Катерина Сербова з міста Ізмаїл, яка виступала у віковій групі  U17 (до 40 кг). Спортсменка одержала одразу дві безперечні перемоги у розділах гі та ноу-гі, та стала абсолютною чемпіонкою світу з грепплінгу 2024.

Борчині Діана Пойда на прізвисько Амазонка (U17, до 65 кг) та Ангелина Отрощенко (U17, до 52 кг) боролися гідно, однак дійти до фіналу не змогли. Тренер дівчат припустив, що це пов’язано із різким скиданням ваги, адже заради участі у чемпіонаті спортсменки схудли на 7 кг.

Поділитись
Зараз читають