Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Воїн з півдня Одещини відзначений орденом “За мужність” посмертно

08 Жовтня 2024 12:27
Ганна Ковальова
Воїн з півдня Одещини відзначений орденом “За мужність” посмертно

Родина загиблого воїна з міста Білгород-Дністровський Андрія Городецького отримала його державну нагороду – орден “За мужність” третього ступеня. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на Білгород-Дністровську районну державну адміністрацію.

Сьогодні, 8 жовтня, голова Білгород-Дністровської РДА Василь Самокиш, спільно з представником Білгород-Дністровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, вручив державну нагороду матері Андрія Городецького – Ользі Михайлівні.

Воїн відзначений орденом Указом Президента №346/2024 за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.

На момент загибелі Андрію було лише 22 роки. З початку повномасштабного вторгнення хлопець добровільно доєднався до лав ЗСУ, ніс службу у підрозділі морської піхоти. 11 липня 2023 року під час наступальних дій поблизу населеного пункту Старомайорск, Донецької області захисник загинув. На Алеї слави в Білгород-Дністровському міститься портрет воїна.

“Ціною свого життя він здійснив найбільший подвиг справжнього чоловіка – віддав своє життя за цілісність і незалежність України”, – йдеться в повідомленні РДА.

Поділитись
Зараз читають