Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Росіяни вдарили по Одещині балістикою та безпілотниками: є загиблий та постраждалі

08 Жовтня 2024 09:20
Ганна Ковальова
Росіяни вдарили по Одещині балістикою та безпілотниками: є загиблий та постраждалі

Російська окупаційна армія в ніч на 8 жовтня тероризувала Одещину ударними безпілотниками. Окрім цього напередодні ввечері ворог вдарив по припортовій інфраструктурі балістичними ракетами. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на начальника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера.

Він зазначив, що сили протиповітряної  оборони знищили більшість «шахедів». Обійшлося без людських жертв та постраждалих.

“У Чорноморську, внаслідок атаки, сталося загоряння квартир на 4-му, 5-му та 6-му поверхах. Пожежу площею 100 м2 оперативно ліквідували наші вогнеборці. Також в Одеському районі пошкоджено перекриття та стіни адміністративно-виробничої будівлі з подальшим загоранням, вогонь на площі 50 м2 було ліквідовано. Ще один безпілотник впав на відкритій території без детонації”, – повідомив Олег Кіпер.

Постраждалий внаслідок нічної атаки багатоповерховий дім в місті Чорноморськ. Фото: Олег Кіпер

Окрім цього ввечері 7 жовтня росіяни атакували Одесу балістичними ракетами.

Ціллю агресора стала портова інфраструктура. Балістичною ракетою ворог влучив у цивільне судно під прапором Палау. Загинув 60-річний українець, працівник приватної компанії, що обробляє вантажі. Ще пʼятеро іноземних громадян постраждали. Четверо з них у стані середнього ступеня важкості, один – легкого. Наразі їм надається необхідна медична допомога. 

“Російські терористи вкотре намагаються зірвати роботу Українського зернового коридору. За останні декілька днів це вже друга атака цивільного судна у портах Одещини, – зазначив Олег Кіпер.

Постраждала внаслідок нічної атаки квартира мешканів Чорноморська. Фото: Олег Кіпер
Поділитись
Зараз читають